Voicu Tomut

Voicu Tomuț, Alumni TechDrive: „doresc să am un job unde pot îmbina fizica medicală cu programarea”

Când ai participat la atelierele TechDrive – Kids Learning Code?

Am participat chiar la prima ediție a programului, în 2015. Mult timp a trecut deja! 😊

Ce îți amintești de la ateliere? Cum a fost atmosfera? Ce ai învățat?

Îmi amintesc de mentorul grupului din care făceam parte, care era o persoană foarte faină, știa multe și ne-a explicat foarte bine bazele programării. Îmi mai amintesc de cum arăta prima mea pagina web creată în HTML. 😊 Acum probabil  aș spune că a fost ceva simplu, însă dacă mă gândesc bine trebuia să învăț multe ca să o pot crea. Știu că mă simțeam un pic mai important față de colegii mei pentru că aveam mai multe cunoștințe. Am ajutat inclusiv pe un profesor să dezvolte un mini soft în Python care recunoștea anumite imagini.

Ce ai făcut de atunci? Cum a influențat TechDrive alegerile tale?

De atunci am terminat liceul, am fost elev la Colegiul Național ”Alexandru Papiu Ilarian” la mate-info. Am făcut parte din grupul de robotica al liceului, RoboPapiu, după care am devenit mentor în cadrul grupului.

Momentan sunt student în anul 2 la Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca la Facultatea de Fizică, specializarea Fizică Medicală.

Mi-a plăcut întotdeauna să rezolv probleme, să le analizez și să găsesc o modalitate să le rezolv. Atât la programare cât și la fizică sunt multe probleme care așteaptă să fie rezolvate. 😊

Cum e viața de student în Cluj-Napoca?

Sunt mulți studenți în Cluj-Napoca, viața de student aici este una dinamică. Îmi place că pot fi mai independent decât dacă aș fi stat acasă, trebuie să mă descurc singur în anumite situații.

Care sunt planurile tale de viitor?

După ce termin facultatea, doresc să mă înscriu la masterat pentru care va trebui să mă pregătesc intens, după care îmi doresc să lucrez într-un domeniu în care să am posibilitatea să combin fizica medicală cu informatica.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Doresc să intre în discuție?
Simțiți-vă liber pentru a contribui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *