MENTORI

Mentorii sunt cei ce fac aceste workshop-uri atât de speciale.

Toate programele TechDrive urmează proporţie 4:1, ceea ce înseamnă că la fiecare 4 cursanţi, existia un mentor voluntar care să îi ajute. Dacă ai experienţă în programare sau design, mentoratul e mod foarte recompensator de a da înapoi comunităţii. Ca şi mentor, în timpul sesiunilor, vei fi alocat unei grupe de patru cursanţi şi vei avea ocazia să îi cunoşti şi să îî ajuţi în a învăţa, explora şi a deveni inspiraţi prin tehnologie. Partea cea mai buna? Acele momente de „aha” pe care le vor avea cursanţii pe parcursul zilei.

Mentoratul înseamnă să îţi împărtăşeşti pasiunea, skill-urile, şi experienţa ta unor tineri, pe măsură ce aceştia vor construi şi învăţa tehnologie. Ghidează tinerii pe parcursul sesiunilor de învăţate, prin a le arăta cum să rezolve probleme şi să gândească analitic.

Teme abordate

Vom explora pe rând mai multe limbaje de programare, pornind de la noțiuni de bază, cu accent pe dezvoltarea abilităţile de gândire logică şi rezolvare de probleme. Pe parcurs vom aborda teme de actualitate (Gaming, Mobile, Baze de date, Hardware). Pentru a face procesul de învățare mai distractiv și ușor vom folosi platforme de învățare precum Scratch, Thimble, Foxo.