Slide background

Susține educația

REDIRECȚIONEAZĂ IMPOZITUL PE VENIT

Prin intermediul contribuţiilor tale ne vei ajuta să oferim o educație mai bună copiilor din România nu doar astăzi, ci în fiecare zi. Alege să redirecţionezi din impozitul pe venit aferent anului trecut către Asociaţia InoDrive, pentru a susţine antreprenoriatul şi proiectele de dezvoltare personală în Târgu Mures.

Redirecționarea unui procent din impozitul datorat statului reprezintă un mecanism prin care orice contribuabil poate ajuta organizațiile non-profit cu un procent de 2% sau 3,5% din suma pe care a platit-o statului.

Cum redirecţionezi din impozitul pe venit?

1. Completează Formularul 230 

Completează Formularul 230 3.5% pentru a redirecționa 3.5% sau Formularul 230 2% pentru a redirecționa 2%

Persoanele fizice care obțin venituri din salarii sau pensii și își doresc să redirecționeze cota din impozitul pe venit către ONG-uri vor trebui să depună formularul până la data de 15 martie.

Persoanele care înregistreaza alte tipuri de venituri din care poate fi redirecționată cota din impozitul pe venit vor trebui să depună declarația unică.

2. Cum se depune formularul 230

Există patru modalitati prin care formularul 230 poate fi depus la ANAF:

  • La ghișeul administrației financiare;
  • Prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, care se depune la oficiul poștal;
  • Prin serviciul online SPV (Spatiul Privat Virtual);
  • Pe site-ul ANAF, semnat electronic cu certificatul digital calificat.
  • Trimite formularul la Administraţia Financiară de care aparţii până la data de 15 martie pentru anul anterior: formularul se poate depune direct sau se trimite prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire).

Administrația financiară Târgu-Mureș: Str. Doja Gheorghe, 1-3, Târgu Mures, Mures, 540235, Târgu Mureș 540015, Romania

Mențiuni

  • Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie privată şi nu te costă nimic. În cazul în care nu redirecţionezi acest impozit, banii rămân statului.
  • Adresele Administraţiilor respective se pot verifica pe site-ul ANAF.
  • Dacă doreşti să sprijini şi mai mult cauza noastră, poţi să strângi formulare de la colegii de serviciu, prieteni, familie etc. şi să ne anunţi. Un voluntar TechDrive va veni la sediul tău să ridice formularele şi, ulterior, le vom trimite noi către administraţiile financiare aferente.
  • Sumele individuale nu sunt mari, însă cumulate pot însemna foarte mult pentru programele derulate.