MENTORI

 

Mentorii sunt cei care fac aceste workshop-uri atât de speciale.

Mentoratul înseamnă să îţi împărtăşeşti pasiunea, skill-urile, şi experienţa ta unor tineri, pe măsură ce aceştia vor construi şi învăţa tehnologie. Ghidează tinerii pe parcursul sesiunilor de învăţate, prin a le arăta cum să rezolve probleme şi să gândească analitic.

Mentori dedicați grupei de copii cu predare în limba română

Bogdan Somlea

Bogdan Somlea

Am ales să mă implic în proiect pentru că îmi plac copii și îmi place entuziasmul lor când învață lucruri noi. Și eu am învățat cu ajutor altor persoane mai în vârstă și mă simt oarecum ”dator” să împărtășesc cunoștințele acumulate.

Oana Ungur

Oana Ungur

Experiența mea la TechDrive a început prin intermediul unei colege, care participase la edițiile anterioare și m-a încurajat să particip. Am fost plăcut surprinsă să aflu că există astfel de evenimente pentru copii și am vrut neapărat să iau parte la acest proiect, mai ales pentru că era vorba de copii și eu iubesc copiii. A fost minunat să văd atâtia copii care vor să participe, chiar și sâmbăta.
A fost o experiență minunată, bucuria de pe fața copiilor când au terminat prima lor pagina web și bucuria cu care le povesteau părinților ce au realizat m-au impresionat. Cred că este important să “cunoască” de mici cât mai multe domenii, pentru a le ușura alegerea pe care o vor face mai târziu și, de ce nu, pentru a excela într-unul dintre aceste domenii.

Claudia Székely

Claudia Székely

Ediția din toamnă a fost prima ediție la care am participat ca și mentor. Recunosc că la început am fost puțin "temătoare" deoarece mai lucrasem însă cu copii mai mari, dar spre surprinderea mea a fost mult mai interesant să lucrez cu cei mici, cu ei trebuie să fii activă 100% iar cele 2 ore treceau prea repede. A fost o experiență plăcută ținând cont și de colaboarea cu colegii din cadrul echipei I love my health prin intermediul căreia am aflat lucruri interesante despre cei mici (cum ar fi fructele și legumele lor preferate). Sunt nerăbdătoare să înceapă noua ediție pentru a le putea împărtăși din cunoștințele mele viitorilor participanți.

Răzvan Pavel

Răzvan Pavel

TechDrive a fost și rămâne o experiență unică pentru mine datorită copiilor și a dorinței lor de cunoaștere. După ce am ascultat proiectele la care s-au gândit și pe care vor să le pună în aplicare, am rămas plăcut surprins de imaginația bogată a acestora. Am realizat că acești copii au potențial mare de inovare și merită tot ajutorul nostru în a-și îndeplini visele. Sunt sigur că viitorul nostru este pe mâini bune și vom avea parte de multe surprize tehnologice.

István Székely

István Székely

TechDrive este locul perfect pentru copii pentru a învăța programare, datorită ambientului plăcut, bunei organizări, mentorilor tineri, dinamici și dedicați.

Raluca Loredana Pașc

Raluca Loredana Pașc

Prima mea experiență la TechDrive a fost extrem de interesantă. La început aveam emoții deoarece nu știam ce mă aștepta, cum vor coopera copilașii, dar după prima zi, mi-am dat seama că va fi una din cele mai frumoase aventuri prin care urma sa trec. Cei 4 copii, deși aveau vârste între 7 și 11 ani m-au surprins plăcut cu evoluția lor de la o săptămână la alta. Faptul că îi vedeam că sunt extrem de receptivi și dornici să afle cât mai multe m-a ajutat și pe mine. Nu regret nici o clipă decizia de a fi mentor și aș repeta oricând experiența deoarece m-a ajutat și pe mine să mă dezvolt, să caut mereu metode noi de a le captiva atenția fiindcă lucrând cu 4 copii cu vârste atât de mici trebuie mereu să te readaptezi, ei plictisindu-se destul de ușor.

Jenő Döngölő

Jenő Döngölő

Albert Einstein spunea ”Dacă nu poți explica ceva unui copil de 6 ani, atunci nici tu nu ai înțeles.” Îmi place să le explic copiilor și să îi ajut să devină mai buni în ceea ce le place, să prindă gustul, să vadă că internetul e mirific dacă e folosit în scopuri bune. Pe vremea mea nu aveam această posibilitate ... cred că așa înveți cel mai bine, dacă în ceea ce faci pui pasiune.

Andreea Man

Andreea Man

Lucrez că și programator din anul 2013, iar pe lângă asta, activez că și voluntar într-o organizație studentească-SmartStudent. Sunt o persoană activă, îmi place să călătoresc, să citesc și să invăt tot timpul lucruri noi. Îmi doresc să ajut și să impărtăsesc din cunostiintele mele oamenilor din jurul meu.

Bianca Man

Bianca Man

Am început să lucrez în domeniul IT ca și programator din anul 2014. iar un an mai devreme am intrat ca și voluntar într-un ONG pentru studenti - SmartStudent. Sunt o persoană sociabilă si veselă, îmi place foarte mult să dansez (stiluri latino), iar în timpul liber îmi place să citesc, să vizitez locuri noi. Îmi plac copiii, mi-ar plăcea sa lucrez cu ei și să-i ajut să-și descopere pasiunea pentru domeniul IT.

Carmina Bernat

Carmina Bernat

Isidor Grigoras

Isidor Grigoras

Front-end developer la Neogen. Pasionat de călătorii și fotografie.

Roxana Șoneriu

Roxana Șoneriu

Techdrive este locul cel mai bun pentru cei mici pasionați de informatică. Prima mea experiență a fost una destul de interesantă, copiii fiind începători au reușit să cumuleze câteva informații necesare pentru realizarea unui site. Copiii au fost foarte conștiincioși și în fiecare săptămână doreau să afle cât mai multe. Prin urmare Techdrive este locul cel mai potrivit pentru "distracția pe calculator".

Otilia Kovacs

Otilia Kovacs

Interesată să dezvolt comunitatea mureșeană, m-am implicat de-a lungul ultimilor ani în mai multe proiecte educaționale și culturale în cadrul a doua ONG-uri mureșene și sunt convinsă ca noile generații de tineri merită timpul nostru pentru a progresa și a aduce un impact pozitiv acolo unde vor merge mai departe. Sunt specializată în domeniul economic și susțin ideea de leadership și antreprenoriat în rândul tinerilor, cochetând la rândul meu cu managementul unui blog, pe lângă carieră profesională.

Walter Maier

Walter Maier

Sebi Pui

Sebi Pui

Mi-am început cariera în anul 2010 ca și dezvoltator web la una din cele mai mari firme de IT din zonă, la care am avut ocazia să cunosc adevărați profesioniști, deschiși să îmi ofere ajutorul ori de câte ori aveam nevoie. Simt că acum este și datoria mea să mă implic și să împărtășesc din cunoștințele acumulate. Cred că societatea civilă este cea care poate contribui decisiv la crearea unei comunități așa cum ne-o dorim. Sper că voi reusi să trezesc pasiunea pentru IT cât mai multora.

Carmen Singeorzan

Carmen Singeorzan

M-am familiarizat cu partea de programare încă din liceu, apoi am continuat cu facultatea tot în domeniul matematicii și informaticii. De doi ani fac ceea ce-mi place, lucrez ca și programator PHP. În prezent sunt membru activ al unei organizații neguvernamentale care contribuie la educarea tinerilor. Îmi place ideea de a lucra cu copiii, de a-i ajuta să se dezvolte ca indivizi.

Dorin Bernat

Dorin Bernat

Adela Beres

Adela Beres

Lucrez ca și programator web din 2007, sunt o fire deschisă, îmi place să citesc, să călătoresc, să învăț lucruri noi și să împărtășesc din experiența mea și altora. Am participat la Startup Weekend Mureș unde am avut ocazia să cunosc oameni deosebiți și să-mi dezvolt abilitățile antreprenoriale.

Alex Deva

Alex Deva

Am început să programez la 9 ani, și încă nu m-am oprit. Azi privesc programarea cu aceeași pasiune de acum mai bine de douăzeci de ani. Am 37 de ani și locuiesc în Tîrgu-Mureș cu soția și doi copii.

Cristi Stefan

Cristi Stefan

Mi-a plăcut programarea din momentul în care am văzut că e vorba de o gândire structuratâ, o abordare secvențială a problemelor. Acum mai mult de atât îmi place tehnologia, evoluția ei și să descopăr câte ceva nou sau interesant. Stau, caut, cercetez și mă implic în proiecte pentru a-mi satisface această dorință.

Ionela Mureșan

Ionela Mureșan

Lucrez din 2012 într-o firmă locală ca și Typo3 Integrator, programator web. Mi-am început cariera pe un proiect educațional, de aici și atracția mea pentru educația copiilor. Între timp m-am implicat în diverse ONG-uri pentru sprijinul copiilor. Îmi place să ajut și să împărtășesc din cunoștințele mele tuturor. În timpul liber îmi place să fac drumeții și să citesc cărți.

Cristian Radu

Cristian Radu

M-au fascinat calculatoarele încă din adolescență (când erau cât un dulap și stocarea se făcea pe benzi). Apoi am învățat programarea din pasiune (și puțin noroc), iar până la urmă am transformat-o în meserie. Îmi plac istoria, spiritualitatea și filozofia, cărțile și călătoriile. Și n-am timp niciodată să le fac pe toate.

Ciprian Lupu

Ciprian Lupu

Îmi plac mult aventurile, sportul, fotografia, să călătoresc prin lume și nu în ultimul rând calculatoarele. Sunt fascinat de calculatore din clasa a treia pe când am primit primul meu calculator și îmi aduc aminte că atunci când părinții nu erau acasă îmi demontam calculatorul în bucațele pentru a studia componentele. Îmi place foarte mult să împartășesc altora cunoștințele mele și să ajut oamenii din jurul meu cum pot.

Sebastian Farcas

Sebastian Farcas

Mi-am dorit să lucrez în domeniul IT deoarece am considerat că îndemânările învățate sunt relevante și, în timp, le voi putea folosi pentru a contribui la dezvoltarea unor aplicații ce ajută la îmbunătățirea unor aspecte și procese din ramurile sociale. De asemenea, este un domeniu concret în ceea ce privește ce trebuie învățat, iar resursele necesare sunt la îndemână pentru a începe să materializezi o idee.

Aceştia sunt mentorii nostrii dedicaţi. Nu ezita să ni te alături şi tu!

Mentori dedicați grupei de copii cu predare în limba maghiară

Annamária Kovács

Annamária Kovács

Mă numesc Kovacs Annamaria şi lucrez ca şi software engineer la firma Lateral. Îmi plac lucrurile noi, provocarile care mă scoat din zona de confort. Iubesc copiii, am facut şi modulul pedagogic la Universitate, însă nu prea am avut ocazia să predau până acum. Abia aştept să îmi utilizez şi abilităţile din acest domeniu pentru a-i ajuta pe cei mici, sau mai mari, să descopere lumea programării.

Csaba Balint

Csaba Balint

Prima iubire nu se uita niciodată, a mea a fost un calculator 486 în clasa a doua la prima mea ora de informatica. Deși de atunci a trecut multa vreme, s-au predat nenumerate lecții la liceu și cursuri la facultate despre informatica, am rămas la fel de entuziasmat ca la început. Cu aproape 5 ani de programare front-end și back-end în spate, cu o pasiune pentru programare în continuă creștere și cu o motivație mai mare ca niciodată, un profet devotat al tehnologiilor open source caut posibilități de a împărtăși cunoștințele dobândite pentru generațiile ce vin din urmă.

Csongor-Zsolt Laslo

Csongor-Zsolt Laslo

Programator ambițios și pasionat, cu aproximativ 6 ani experiență în domeniul dezvoltării web. În timpul liber îmi place să călătoresc și să citesc mai ales cărți din domeniul psihologiei și al dezvoltării personale. "Kids learning code" reprezintă pentru mine o provocare pe care am acceptat-o fără a sta prea mult pe gânduri.

David Mate

David Mate

Sunt student în anul IV la Universitatea Sapientia, specializarea mecatronică și lucrez ca proiectant și operator de date la o companie româno-americană.
Am decis să mă alătur echipei mentorilor TechDrive pentru că îmi plac provocările din care pot să învăț. Îmi place să fac voluntariat și să ajut oamenii în dezvoltarea lor personală/profesională. Am făcut parte din Liga Studenților de la Sapientia, iar recent am terminat o experință de 2 ani în AIESEC, unde am avut și funcția de vicepreședinte.
Fiind la inginerie, îmi plac lucrurile tehnice - aproape totul ce ține de tehnică. Am cunoștințe de programare software și hardware, pe care le-am și pus în practică ca stagiar în Germania.
Aștept să încep experiența mea cea nouă, chiar dacă la început va fi mai greu din cauza timpului :).

Ildiko Ajtay

Ildiko Ajtay

Am studiat informatica la Universitatea Sapientia, iar momentan lucrez pe QA la firma Flame. Întotdeauna am fost înconjurată de prichindei și mi-ar plăcea să le fiu mentor copiilor pentru a-i introduce în lumea interesantă a programării. Sunt entuziasmată de faptul că pot să învăț și eu alături de ei lucruri noi.

Zoltán Berecki

Zoltán Berecki

Întotdeauna mi-a plăcut să lucrez la calculator, cu elevii, și împreună cu ei să aflu lucruri noi, să predau programare. De mult timp aștept oportunitatea de a preda programare în Târgu Mureș. Posibilitatea de voluntariat este o ocazie excelentă de a preda programare elevilor.

Aceştia sunt mentorii nostrii dedicaţi. Nu ezita să ni te alături şi tu!