MIÉRT TECHDRIVE?

Számos szervezet rendelkezik hasonló küldetéssel. A legismertebb valószínüleg a Code.org, de a CoderDojo, a CodeAcademy, az Udacity is ingyen tartalmat kínál mindazoknak, akik programozást szeretnének tanulni.

  • A tanulás lehetősége

    Véleményünk szerint mindenkinek lehetősége kéne legyen programozást/informatikát tanulni, az ún. STEM szakterületek (tudományok, tehnika, mérnöki tudományok, matematika) pedig az iskolai tantervek alapvető részét kéne képezzék más fontos tantárgyak (biológia, fizika, kémia és algebra) mellett.

  • XXI. századi képességek fejlesztése

    Az okostelefonok és táblegépek korszakában joggal állapíthatjuk meg, hogy a tehnológia egyre fontosabb szerepet tölt be életünkben, a növekvő népszerűség pedig egyre több követőt, érdeklődőt eredményez. A TechDrive rövidtávú célja a hasonló érdeklődésű emberek összehozása.

  • Karrier tanácsadás

    Napjainkban a munkapiac egyértelmű tendenciát mutat a fejlesztők és mérnökök iránti egyre nagyobb kereslet felé, ezért hosszútávú célunknak tekintjük a hasonló karrierlehetőségek népszerűsítését a gyerekek, fiatalok körében.