MENTOROK

A mentorok teszik különlegessé a foglalkozásokat

Minden TechDrive foglalkozás a 4:1 arányt követi, azaz minden 4 résztvevőre jut egy önkéntes mentor, aki segít a tanulásban. Ha tapasztalatod van a programozás vagy a webdesign terén, a gyerekek mentorálása a közösségszolgálat kiváló, élégtételt adó formája lehet. Mentorként egy 4 tagú csoportért leszel felelős, melynek tagjait a tanulásban, a felfedezésben és a tehnologia világának megismerésében segítheted majd. És mi a legjobb része? A “jaaa” pillanatok, avagy az elégtétel, amikor sikeresen megértetsz valami újat valakivel:)

A mentorálás lényege saját szenvdélyednek, tudásodnak és tapasztalatodnak megosztása a gyerekekkel. Irányítsd csoportodat az előre megszabott lecketerv alapján – vezesd rá őket a problémák megoldására és ösztönözd bennük az analitikus, elemző gondolkozást.

Témák

Sorra fedezünk fel több programozási nyelvet, mindig az alapfogalmaktól indulva és különös hangsúlyt fektetve a logikus gondolkodás és a problémamegoldási készség fejlesztésére, valamint az aktuális témákra (Gaming, Mobile, adatbázisok, hardver stb.), a tanulási platformok (Scratch, Thimble, CodeAcademy, Alice, Foxo stb.) használata pedig egy könnyű és szórakoztató tanulási folyamatot tesz lehetővé.