MENTOROK

A mentorok teszik különlegessé a foglalkozásokat

Minden TechDrive foglalkozás a 4:1 arányt követi, azaz minden 4 résztvevőre jut egy önkéntes mentor, aki segít a tanulásban. Ha tapasztalatod van a programozás vagy a webdesign terén, a mentorálás a közösségszolgálat kiváló, élégtételt adó formája lehet. Mentorként egy 4 tagú csoportért leszel felelős, melynek tagjait a tanulásban, a felfedezésben és a tehnologia világának megismerésében segítheted majd. És mi a legjobb része? A “jaaa” pillanatok, avagy az elégtétel, amikor sikeresen megértetsz valami újat valakivel:)

A mentorálás lényege saját szenvdélyednek, tudásodnak és tapasztalatodnak megosztása a fiatalokkal. Irányítsd a fiatalokat az előre megszabott lecketerv alapján – vezesd rá őket a problémák megoldására és ösztönözd bennük az analitikus, elemző gondolkozást.

A román anyanyelvű csoportok mentorai

Adela Beres

Adela Beres

2007-től web programozóként dolgozom; nyitott természetű személy vagyok, szeretek olvasni, kirándulni, új dolgokat tanulni, és szeretem tapasztalataim másokkal is megosztani. Résztvettem a Startup Weekend Mures projektben, ahol lehetőségem volt különleges emberekkel megismerkedni, és ugynakkor fejleszteni a a vállalkozói készségeim is.

Alex Deva

Alex Deva

9 éves koromban kezdtem el programozni, és azóta sem hagytam abba. Ma is ugyanolyan lelkesedéssel tekintek a programozásra, mint 20 évvel ezelőtt. 37 éves vagyok, és feleségemmel és két gyerekemmel Marosvásárhelyen lakom.

Carmen Singeorzan

Carmen Singeorzan

A programozással a líceumi éveim alatt ismerkedtem meg, majd matematika-informatika szakon végeztem az egyetemet. Két éve azt dolgozom, amit szeretek: PHP programozó vagyok. Jelenleg egy fitalok oktatásával foglalkozó civil szervezet aktív tagja vagyok. Szeretek gyerekekkel foglalkozni, szeretem segíteni őket egyéni fejlődésükben.

Ciprian Lupu

Ciprian Lupu

Szeretem a kalandokat, a sportot, a fényképészetet, szeretek kirándulni a nagyvilágban, ls persze nem utolsó sorban, szeretem a számítógépeket. Harmadik osztályos voltam, amikor megkaptam az első számítógépem, és azóta is le tudnak nyűgőzni. Emlékszem, amikor a szüleim nem voltak otthon, darabokra szedtem a számítógépem és tanulmányoztam az alkatrészeit. Örömmel tölt el, ha meg tudom osztani másokkal is a tudásom, és ha bármilyen módon, tudok másokon segíteni.

Cristi Stefan

Cristi Stefan

Azóta szeretem a programozást, amióta rájöttem, hogy a strukturált gondolkodásról, a problémák többszintű megközelitéséről szól. Most már rajongok a technológiáért, annak fejlődése iránt és szeretek új és érdekes dolgokat fel-fel fedezni. Olyan projekteket keresek, böngészek, amelyek megfelelnek érdeklődési körömnek.

Cristian Radu

Cristian Radu

Kamaszkorom óta bűvőlnek el a számítógépek (amikor még akkorák voltak, mint egy szekrény és az adatokat szalagra tárolták). Aztán hobby-ból (egy kis szerencsével) megtanultam programozni, és egy idő után a kedvenc időtöltésem a szakmámmá vált. Szeretem a történelmet, a spiritualitást, a filozófiát, a könyveket és a kirándulásokat. És soha nincs időm az összesre.

Ionela Mureșan

Ionela Mureșan

2012 óta egy helyi cégnél dolgozom, mint Typo3 integrátor, web programozó. Karrierem egy oktatási projekt keretén belül kezdtem - innen ered a gyerekek oktatása iránti éredklődésem is. Ezután több olyan civil szervezetben is aktiváltam, amely a gyerekeket támogatja. Szeretek másokon segíteni, és szeretem mindenkivel megosztani a tudásom. Szabadidőmben kirándulok és olvasok.

Isidor Grigoras

Isidor Grigoras

Front-end developer a Neogen-nél. Szenvedélyes kiránduló és fényképész.

Sebastian Farcas

Sebastian Farcas

Az IT szakterületen kívántam dolgozni, úgy gondolom, hogy az ezen a téren kifejlesztett készségek fontosak, és ezek segítségével, iidővel ki fogok tudni fejleszteni egy olyan applikációt, amely hozzájárul egy-egy szoicális folyamat fejlődéséhez. Ugyanakkor, az IT egy konkrét szakterület ami a tananyagot illeti, és az ehhez szükséges információk mindenki számára kéznél vannak, tehát könnyen meg lehet valósítani olyan dolgokat, amelyek egyelőre csak jó ötletek.

Sebi Pui

Sebi Pui

2010-ben kezdtem a karrierem mint web fejlesztő, a régió egyik legnagyobb IT cégjénél, ahol igazi profikkal találkoztam, olyan személyekkel, akik bármikor bármiben segítettek. Úgy érzem, hogy most rajtam a sor, hogy megosszam az itt szerzett tudásom. Szerintem csak a civil társadalom járulhat hozzá egy olyan közösség kialakításához, amilyent mi szeretnénk. Remélem, minél több gyerek érdeklődését sikerül felkeltenem az IT iránt.

A magyar anyanyelvű csoportok mentorai

Annamária Kovács

Annamária Kovács

Kovács Annamária vagyok és webes software fejlesztőként dolgozom a Lateralál. Szeretem a kihívásokat, olyan dolgokat amik kizökkentenek a konfort zónámból. Ezt látom a Techdriveban is és ezért szeretném a csapatot mentorként erősíteni. Szeretem a gyerekeket, van némi pedagógiai végzettségem habár eddig nem nagyon használtam ezt a képességem

Csaba Balint

Csaba Balint

Az első szerelmet nem lehet elfelejteni - az enyém egy 486-os számítógép volt - második osztályos koromban, az első informatika órán ismertem meg. Annak ellenére, hogy azóta sok idő eltelt, még mindig ugyanolyan lelkesedéssel tekintek rá, mint az elején. Több mint 5 év front-end és back-end programozási háttérrel, egy egyre növekedő szenvedéllyel a programozás iránt, mint a technológia prófétája, keresem azokat a módszereket, amelyek által megoszthatom a tudásom és tapasztalatom a következő generációval.

Csongor-Zsolt Laslo

Csongor-Zsolt Laslo

6 év web programozás tapasztalattal rendelkező, ambiciózus és szenvedélyes programozó. Szabadidőmben szeretek kirándulni és olvasni, főleg pszichológia és személyes fejlődéssel kapcsolatos könyveket. a “Kids Learning Code” egy olyan kihívás számomra, melyet kevés gondolkodás után el is fogadtam.

David Mate

David Mate

Negyedéves egyetemista vagyok a Sapientián, mechatrónika szakon. Emellett adatbáziskezelőként dolgozom egy román-amerikai cégnél. Azért határoztam el, hogy a TechDrive csapatához szegődöm, mert szeretem az olyan kihívásokat, melyekből tanulhatok. Szeretek önkénteskedni, és segíteni az emberek szakmai és személyi fejlődésében. A Sapientia Hallgatói Önkormányzat tagja voltam, és nemrég fejeztem be egy 2 éves AIESEC tapasztalatot, ahol a szervezet vezetőségének tagja voltam. Mivel mérnöki szakon vagyok hallgató, szeretem a műszaki dolgokat. Software és hardware programozási tudással rendelekzem, ezt a tudást egy németországi gyakornoki program keretén belül gyakorlatba is ültettem. Várom, hogy elkezdjem ezt az új tapasztalatot, annak ellenére is, hogy az elején picit nehezebb lesz a szabadidőm miatt.

Ildiko Ajtay

Ildiko Ajtay

Informatikát tanultam a Sapientiá-n, jelenleg a QA-n dolgozom a Flame-nél. Egyfolytában gyerekekkel vagyok körülvéve, szeretnék mentorjuk lenni, szeretném bevezetni őket a programozás világába. Alig várom, hogy mellettük én is új dolgokat tanulhassak.

Zoltán Berecki

Zoltán Berecki

Mindig szerettem számítógép közelében dolgozni, tanulókkal és velük közösen új dolgokat megismerni, tanítani, programozni. Régóta várom a lehetőséget arra, hogy Marosvásárhelyen programozást tanítsak. Az önkéntes munka lehetősége Önöknél kiváló alkalom arra, hogy programozást tanítsak a tanulóknak.

Íme elszánt mentoraink. Csatlakozz te is hozzánk!